Coronasamtale 7: Flow som bolværk mod belastninger

For nylig delte faderen til begrebet flow, mihaly csikszentmihalyi, denne artikel fra Huffington Post, hvor det fremgår, at flow kan være afgørende som middel mod negative konsekvenser ved pandemien.

Derfor tænkte jeg, at jeg ville undersøge begrebet nærmere, og heldigvis var “den danske mr. Flow”, Frans Ørsted Andersen, med på det.

Flow kan både være med til at “rense” hjerne for det, vi har været udsat for, men også ift. at ruste os bedre mod fremtidige belastninger. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde.

Det handler ikke bare om at være så meget som muligt i flow, men også om at være det på den rigtige måde. Det fortæller Frans meget om i samtalen.

Hvis flow er helt nyt for dig, kan du evt. indledende læse denne artikel om begrebet:

Du kan se hele samtalen her:

Undervejs refererer vi også til et par artikler, som Frans har sendt til mig. Den ene handler om et projekt “Ro(man)tid”, hvor man ville undersøge mulighederne for at få de travle børnefamilier til at læse mere. Den kan du hente her:

Derudover er der også denne længere artikel om flow og ridning, som bestemt er et spændende projekt i sig selv, men undervejs også giver god indsigt i flows potentiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *