Coronasamtale 9: Hvis det er angstprovokerende at dufte til jorden, er det nu, du skal gøre det

Naturen har altid været et af de store mentale værnemidler for vores art. Men for ca. 150 år siden begyndte vi at komme længere og længere væk fra den. Nu er det for alvor tid til at fordybe os i den igen.

Jannie Hüttel Olesen er født og opvokset i Thy og er vendt tilbage til hjemstavnen, hvor hun nu kombinerer sin faglighed som blandt andet kandidat i pædagogisk psykologi, coach og mindfulnessinstruktør med nationalparkens stærke kræfter. Hun afholder samtaler og andre forløb i naturen. Og her deler hun noget af sin viden og erfaring med os. Det gør hun også ofte inde på sin Facebookside.

I sig selv er det selvfølgelig vigtigt at komme ud i naturen, men vi kan lade den hjælpe os langt mere, hvis vi giver den de rette vilkår. Det kan fx være, at vi går nye steder hen og lader os forundre af alt, vi møder. Vi kan hjælpe sanseindtrykkene på vej, og det hjælper os selv på vej.

Det kan virke grænseoverskridende at lade naturen komme så tæt på, men det er jo kun en bekræftelse på, at vi har brug for det. Nyd min samtale med Jannie, som sidder i netop Nationalpark Thy og fortæller os om, hvorfor og hvordan vi skal forlade matriklen og komme ud i den friske luft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *