Bedre online

Vi er i gang med et kæmpe digitalt løft af os alle. Men nogle har arbejdet med det længe, og derfor er det også særdeles spændende at se på, hvordan vi kan blive bedre til at formidle, undervise og mødes online. Derfor er det også noget, jeg sætter fokus på. Det kan nemlig også være vigtigt for at tackle coronatristheden.

Digitalt nærvær

Du kan her lytte til mit interview med professor i digital læring, Thomas Ryberg. Der er jo en lang forskningstradition inden for digital læring, og hvad kan vi lære af den?

Undervisning gennem et kamera

Efter den første samtale tog vi en mere, men denne gang havde vi selskab af Ann Starbæk Bager, som havde lavet en undersøgelse blandt sine studerende. Den handlede især om baggrunden for de slukkede skærme. Den undersøgelse fik en masse gode perspektiver frem, og du kan høre om det hele her:

Elektronista om at brænde igennem til elektroniske møder

Christiane Vejlø kommer selvfølgelig os alle til hjælpe, når vi har svært ved at finde vej i digitale tåger. I denne samtale sætter hun sammen med Kenn L. Hansen fokus på, hvordan vi får det optimale ud af vores online møder. Det er den perfekte kombination, for Christiane Vejlø er – ja, Christiane Vejlø, og cand.mag. i retorik Kenn L. Hansen har trænet tusindvis af ledere og medarbejdere i bedre formidling, og så er han bogaktuel med bogen “The Skype is the limit“.

Christiane har givet mig lov til at dele videoen her, og det er en serie af 3 afsnit af hendes podcast, hvor der bliver særligt fokus på det digitale løft af møder m.m. Du kan finde noter til samtalen her.